Telgenflat Hengelo

2018-08-25

De Robijn. Dat wordt de nieuwe naam van de Telgenflat, het voormalige kantoorgebouw aan de Markt in Hengelo (O) dat op dit moment wordt getransformeerd tot appartementencomplex. Op de bovenste vijf verdiepingen van het gebouw worden 20 studio’s en 63 appartementen ingericht,

De Telgenflat is het zesde gebouw dat volgens het Edelwonen-concept wordt verbouwd en ingericht, waarbij naast de aandacht voor goede en moderne huisvesting ook de maatschappelijke en sociale kant gewaarborgd wordt. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwhuis Groep. Keizers Installatietechniek is verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in het project, waaronder de centrale verwarming, mechanische ventilatie, waterinstallaties en elektrische installaties, die volledig nieuw worden aangebracht. “Vanaf de transformator van het energiebedrijf tot en met de stopcontacten en schakelaars in de woningen monteren wij alle elektrische installaties”, vertelt Rick Beniest, Projectleider bij Keizers Installatietechniek. “De elektrische voorzieningen in de woningen – met uitzondering van de loze leidingen, televisie- en data-installaties – worden hierbij stekerbaar aangesloten. Om hier optimaal invulling aan te geven, maken wij gebruik van het 100% winstalleren®-systeem van WAGO en Attema.”

Minimale faalkosten, maximaal installatiegemak

“In dit project zit veel repeterend installatiewerk, waar het 100% winstalleren®-systeem zich uitermate voor leent”, aldus Beniest. “Doordat installaties plug-and-play gekoppeld kunnen worden, worden faalkosten bovendien tot een minimum beperkt.”

Elektrische installaties worden steeds complexer en ook installatietijden staan onder druk. “Het aanleggen, uitbreiden of wijzigen van de elektrische installaties moet steeds sneller en eenvoudiger gebeuren, waar ons 100% winstalleren®-concept optimaal op inspeelt”, vertelt Davorin Marijanovic, projectmanager bij WAGO. “Het systeem vormt de elektrische interface tussen de energievoorziening, energieverdeling en verbruikers.” 100% winstalleren® is niet alleen eenvoudig om in elkaar te steken; bij wijzigingen in de elektrische installatie kunnen de verschillende componenten net zo eenvoudig weer gedemonteerd en hergebruikt worden, vertelt hij. “Hierdoor ontstaat een duurzame en flexibele installatie die op de toekomst is voorbereid.” 

De Technische Unie is in het project ook een belangrijke schakel geeft Marijanovic aan. “Deze groothandel heeft ervoor gezorgd dat alle materialen op het juiste tijdstip en in de juiste samenstelling zijn aangeleverd.” Voor het project in Hengelo heeft de Technische Unie schakelmateriaal van Gira laten assembleren. “Er is een tijdsbesparing gerealiseerd door het faciliteren van een mobiele service-unit waarin alle benodigde materialen eenvoudig voorhanden zijn. Dit bespaart de installateur tijd, doordat er simpelweg geen meters naar de centrale opslag gemaakt hoeven worden.”

Soepele uitvoering

De Telgenflat is het tweede project dat Keizers Installatietechniek stekerbaar uitvoert. Recent heeft de installateur het 100% winstalleren®-systeem ook geïntegreerd in een woonproject met 78 woningen in Deventer. “Onze chefmonteur was dus al bekend met het systeem”, aldus Beniest. “Onze tekenaars en werkvoorbereiders hebben het installatieontwerp gemaakt, waarna WAGO en partner Attema BV uit Gorinchem de juiste kabels en centraaldozen voor iedere locatie hebben geselecteerd. Tijdens de aanvang van de bouw heeft Davorin Marijanovic van WAGO het project bezocht, om advies uit te brengen en eventuele vragen van monteurs te beantwoorden, met een soepele uitvoering als resultaat.”

Meer informatie over winstalleren Contact opnemen