De Ontmoeting Amstelveen

2018-11-29

De ontmoeting - Amstelveen Pruijs Electrotechniek

Het project ‘De Ontmoeting’ is een groene, rustige en zorgvuldig vormgegeven plek in de dynamische omgeving van de A9 en de
Beneluxbaan in Amstelveen. Het is een locatie waar fantastisch kan worden gewoond, ontspannen kan worden gewerkt en waar iedereen gebruik kan maken van de verschillende openbare verblijfsruimten.

Het project ‘De Ontmoeting’ maakt onderdeel uit van de integrale herontwikkeling van het Zonnehuisterrein. Aan de westkant van het terrein ontwierp Rijnboutt vier robuuste woongebouwen op een aaneengesloten multifunctionele plint. Aan de oostkant maakte Rijnboutt het ensemble van het bestaande verpleeghuis ‘Het Zonnehuis’ af met een gebouw dat in maat, schaal en materiaal aansluit op de bestaande bebouwing. 

Het landschapsontwerp van Hosper maakt de gebouwen van ‘De Ontmoeting’ en ‘Het Zonnehuis’ met een expressief vormgegeven pleinvloer tot een samenhangend geheel. De verschillende openbare verblijfsruimten zijn ingericht als groene oases met weelderige beplanting en (speel)voorzieningen. Tussen de gebouwen ontstaat een volledig autovrije route vanaf de hoofdentree van ‘Het Zonnehuis’, door de open tuin, door de poorten en de geborgen hof van ‘De Ontmoeting’, tot het groen en het water aan de Nicolaas Tulplaan.

De woongebouwen van ‘De Ontmoeting’ zijn compact en alzijdig. De gevels kunnen volledig voor het wonen worden gebruikt omdat de verticale ontsluiting zich in het hart van de gebouwen bevindt. De gebouwen zijn gelijk in materialisering en uitstraling; er is geen verschil gemaakt tussen de sociale en dure huur. Door het laten verspringen van de balkons en de gevelopeningen ontstaat dynamiek en variatie binnen de eenduidige vormgeving. De woongebouwen zijn voorzien van volledig rondlopende balkons die vanuit elke kamer te betreden zijn. De variërende balkondiepte nodigt uit tot verschillend gebruik: een tafel om met zijn vieren aan te zitten of een schommelstoel om in te lezen. Voor een goed contact met buiten zijn alle woningen voorzien van kozijnen met verdiepingshoog glas. De woningplattegronden zijn ruim opgezet, rolstoelvriendelijk en levensloopbestendig. Er zijn verschillende type appartementen ontworpen waarbij de entreehal, de woonkamer en de slaapkamers op verschillende manieren aan elkaar zijn gekoppeld. Een deel van de woningen is specifiek ontworpen om gespecialiseerde zorg in te kunnen verlenen.

Meer informatie over winstalleren Contact opnemen