Winstalleren nieuws

 • Nieuwe winstalleren documentatie

  2020-06-08

  Download onze nieuwe 100% winstalleren documentatie, alle informatie overzichtelijk in één brochure.


  Download hier

  winstalleren%20folder%20nieuw%20V2.pdf

  Verder lezen
 • Webinar 100% winstalleren

  2020-06-01

  Bekijk het 100% winstalleren On Demand Webinar en ervaar hoe eenvoudig 100% winstalleren is. 

   
   

  100% winstalleren Webinar


  Verder lezen
 • HONEYWELL-PEHA - Socketline Connect en Flex

  2020-02-18

  HONEYWELL-PEHA - Socketline Connect en Flex - 2020

  Compleet hollewanddozen concept
  100% stekerbaar en kostenbesparend!


  Download de brochure

  Verder lezen
 • Honeywell-PEHA Bewegingsmelders

  2019-05-22

  Deze Honeywell-PEHA plafond-bewegingsmelder hebben een detectiebereik van 360° voor het aan- en uitschakelen van beweging- en daglicht-afhankelijke verlichting van 5 tot 1000 Lux.

  Deze melders zijn verkrijgbaar als opbouw variant of als plafondinbouw variant. Uitvoeringen verkrijgbaar in Wago-RD en geschikt voor het Winstalleren systeem.
  De instellingen van de lichtwaarden en uitschakelvertraging loopt via een potmeter op het apparaat zelf en zijn dus instelbaar.

  Voor meer informatie: www.peha.de   

  Product informatie: PEHA-DLS1000R-IN-OPbouw_WINSTALLEREN.pdf
  Verder lezen
 • Attema WAGO 100% winstalleren project Spijkenisse

  2019-04-30

  100% winstalleren is een stekerbaar installatiesysteem gebaseerd op voorbedrade centraaldozen of kabeldozen in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en een stekerbare groepenkast. Deze onderdelen worden met soepele WAGO-kabels met compacte RD-stekers aangesloten. De installatietijd wordt daardoor sterk bekort, en faalkosten worden tot een minimum beperkt.100% winstalleren is een samenwerkingsverband van Gira, Jung, PEHA, WAGO en Attema.

  Klik hier voor de video.

  Verder lezen
 • De ontmoeting Amstelveen

  2018-11-29

  Aan de "Laan van de Helende Meesters" in Amstelveen heeft Pruijs Elektrotechniek de begane grond van het wooncomplex "De Ontmoeting" uitgerust met een 100% winstalleren (stekerbare) installatie. "De Ontmoeting" is een prachtig wooncomplex waar voorheen de begane grond functioneerde als voorzieningscentrum. Deze is nu getransformeerd naar 34 luxe appartementen.

  Verder lezen
 • Eenvoudig calculeren

  2018-08-25

  Eenvoudig uw projecten calculeren.


  Met onze nieuwe calculatietool kunt u uw 100% winstalleren installatie eenvoudig, snel en zelf calculeren.

  Verder lezen
 • AK2-RD Kabeldozen.

  2018-08-01

  AK2-RD-Kabeldozen. Razendsnel 100% Winstalleren®

  De Attema 100% stekerbare kabeldozen zijn voorzien van WAGO WINSTA RD connectoren. De kabeldozen kunnen worden toegepast als een ruimte geen centraal lichtpunt heeft of een centraaldoos niet wenselijk is.

  Gecombineerd met één van de verschillende montageplaten monteert u de AK2-RD eenvoudig op wand, plafond, kabel- of draadgoot. Ideaal voor tijdelijke huisvesting en voor renovatie of transformatie van kantoorgebouwen.

  Verder lezen
 • Telgenflat Hengelo krijgt stekerbare installaties


  De Robijn. Dat wordt de nieuwe naam van de Telgenflat, het voormalige kantoorgebouw aan de Markt in Hengelo (O) dat op dit moment wordt getransformeerd tot appartementencomplex. Op de bovenste vijf verdiepingen van het gebouw worden 20 studio’s en 63 appartementen ingericht, variërend in grootte van ruim 26 m² tot 63 m², inclusief een eigen keuken en badkamer. Daarnaast worden talloze gemeenschappelijke faciliteiten aangebracht, zoals een fitness, wellness en gemeenschappelijke loungeruimte. Onder het pand komt een fietsenstalling met cameratoezicht.

  De Telgenflat is het zesde gebouw dat volgens het Edelwonen-concept wordt verbouwd en ingericht, waarbij naast de aandacht voor goede en moderne huisvesting ook de maatschappelijke en sociale kant gewaarborgd wordt. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwhuis Groep. Keizers Installatietechniek is verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in het project, waaronder de centrale verwarming, mechanische ventilatie, waterinstallaties en elektrische installaties, die volledig nieuw worden aangebracht. “Vanaf de transformator van het energiebedrijf tot en met de stopcontacten en schakelaars in de woningen monteren wij alle elektrische installaties”, vertelt Rick Beniest, Projectleider bij Keizers Installatietechniek. “De elektrische voorzieningen in de woningen – met uitzondering van de loze leidingen, televisie- en data-installaties – worden hierbij stekerbaar aangesloten. Om hier optimaal invulling aan te geven, maken wij gebruik van het 100% winstalleren®-systeem van WAGO en Attema.”

  100% winstalleren® is niet alleen eenvoudig om in elkaar te steken; bij wijzigingen in de elektrische installatie kunnen de verschillende componenten net zo eenvoudig weer gedemonteerd en hergebruikt worden.

  Minimale faalkosten, maximaal installatiegemak
  “In dit project zit veel repeterend installatiewerk, waar het 100% winstalleren®-systeem zich uitermate voor leent”, aldus Beniest. “Doordat installaties plug-and-play gekoppeld kunnen worden, worden faalkosten bovendien tot een minimum beperkt.”

  Elektrische installaties worden steeds complexer en ook installatietijden staan onder druk. “Het aanleggen, uitbreiden of wijzigen van de elektrische installaties moet steeds sneller en eenvoudiger gebeuren, waar ons 100% winstalleren®-concept optimaal op inspeelt”, vertelt Davorin Marijanovic, projectmanager bij WAGO. “Het systeem vormt de elektrische interface tussen de energievoorziening, energieverdeling en verbruikers.” 100% winstalleren® is niet alleen eenvoudig om in elkaar te steken; bij wijzigingen in de elektrische installatie kunnen de verschillende componenten net zo eenvoudig weer gedemonteerd en hergebruikt worden, vertelt hij. “Hierdoor ontstaat een duurzame en flexibele installatie die op de toekomst is voorbereid.”

  De Technische Unie is in het project ook een belangrijke schakel, geeft Marijanovic aan. “Deze groothandel heeft ervoor gezorgd dat alle materialen op het juiste tijdstip en in de juiste samenstelling zijn aangeleverd.” Voor het project in Hengelo heeft de Technische Unie schakelmateriaal van Gira laten assembleren. “Er is een tijdsbesparing gerealiseerd door het faciliteren van een mobiele service-unit waarin alle benodigde materialen eenvoudig voorhanden zijn. Dit bespaart de installateur tijd, doordat er simpelweg geen meters naar de centrale opslag gemaakt hoeven worden.”

  Soepele uitvoering
  De Telgenflat is het tweede project dat Keizers Installatietechniek stekerbaar uitvoert. Recent heeft de installateur het 100% winstalleren®-systeem ook geïntegreerd in een woonproject met 78 woningen in Deventer. “Onze chefmonteur was dus al bekend met het systeem”, aldus Beniest. “Onze tekenaars en werkvoorbereiders hebben het installatieontwerp gemaakt, waarna WAGO en partner Attema BV uit Gorinchem de juiste kabels en centraaldozen voor iedere locatie hebben geselecteerd. Tijdens de aanvang van de bouw heeft Davorin Marijanovic van WAGO het project bezocht, om advies uit te brengen en eventuele vragen van monteurs te beantwoorden, met een soepele uitvoering als resultaat.”  Verder lezen
 • Stekerbare E-installaties voor Next Building


  In Amstelveen wordt eind november de transformatie van kantoorgebouw World Wide Building naar woongebouw Next Building opgeleverd. In het pand, waarin ooit de Kamer van Koophandel was gevestigd, worden maar liefst 147 appartementen voor starters en doorstromers ingericht. Een nieuwe gevel geeft het gebouw een nieuwe, frisse uitstraling. Van binnen is Next Building tot op het betoncasco gestript en opnieuw ingericht, inclusief de installaties.

  ‘Alle elektrotechnische installaties in de appartementen worden stekerbaar uitgevoerd. Van de groepenkast tot en met de verlichtingsinstallaties en stopcontacten’

  Aanvankelijk maakte Gerssen Elektrotechniek BV een traditionele aanbieding voor de elektrotechnische installaties in Next Building, maar toen eigenaar Frits Klok het 100% winstalleren® concept van Attema en WAGO ontdekte, besloot hij zijn aanpak te wijzigen. Next Building heeft namelijk een zeer korte doorlooptijd. “Ik sta altijd open voor nieuwe, innovatieve technieken”, vertelt hij. “Toen ik op de TU Boot 2017 kennismaakte met de stekerbare producten van Attema, zag ik direct de voordelen voor dit project. Namelijk: een enorme tijdswinst én een sterke reductie van de faalkosten. In dit project kozen veel nevenaannemers voor prefabricage waarin wij, dankzij het 100% winstalleren® concept volledig konden meegaan.”  Alle elektrotechnische installaties in de appartementen worden stekerbaar uitgevoerd, vertelt hij. “Van de groepenkast tot en met de verlichtingsinstallaties en stopcontacten.”

  Projectbegeleiding

  Omdat 100% winstalleren® voor Gerssen Elektrotechniek BV een nieuw concept betrof, hebben Attema en partner WAGO de installateur nauw begeleid. “We hebben niet alleen geassisteerd bij de engineering en calculatie, maar ook geholpen om de juiste producten voor dit project te selecteren”, vertelt Michael van den Broek, Accountmanager bij Attema. “Vanaf de Attema groepenkast lopen diverse stekerbare WAGO koppelkabels naar de Attema centraaldozen en hollewanddozen, waarin Gira schakelmateriaal en WAGO chassisdelen slim geïntegreerd zijn. Om te voldoen aan de hoge geluids- en rookdichtheidseisen in dit project zijn de hollewanddozen tussen de woningen en aan de gangzijde voorzien van geluiddempende en rookwerende inzetstukken.” De Attema inzetstukken zijn in een geconditioneerde omgeving door een assembleur in de hollewanddozen geplaatst, vertelt hij “De installateur had hier verder geen omkijken naar.”

  Fijne kneepjes

  Alle stekerbare producten zijn op het project aangeleverd door groothandel Technische Unie. “Bij aanvang van de werkzaamheden hebben vertegenwoordigers van Attema de projectlocatie tweemaal bezocht, om onze monteurs de fijne kneepjes van stekerbaar installeren te leren”, vertelt Klok. “En ook gedurende het project is de bouwlocatie regelmatig bezocht, om de voortgang te zien, installaties te controleren en eventuele vragen van monteurs te beantwoorden. Next Building is het eerste project dat we stekerbaar uitvoeren maar het concept bevalt zo goed, dat we inmiddels ook met een tweede project zijn gestart.”

  Verder lezen
 • Stekerbaar installeren in de woningbouw


  Het principe van stekerbaar installeren is al jaren zeer succesvol in de utiliteitsbouw. Met 100% winstalleren hebben WAGO en Attema deze techniek nu vertaald naar de woningbouw. Het concept leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor Blokje Om, de nieuwe precisie-aanpak van Dura Vermeer voor het vernieuwen en all electric maken van bestaande woningen en buurten. Tom de Lange van Bertus Huisman Installatie Buro kan dat beamen en spreekt inmiddels uit ervaring bij een renovatieproject in Oldenzaal.

  Blokje Om is een grootschalige renovatiemethodiek of beter gezegd nieuwbouwopgave. Een bestaand huizenblok (een rij van twee of meer geschakelde woningen) wordt tot aan de fundering gesloopt, waarna binnen slechts twintig werkdagen een compleet nieuw blok wordt gebouwd. “Op die manier wordt een buurt of wijk in één beweging volledig verduurzaamd en gasloos gemaakt,” zegt De Lange. “De woning wordt volledig prefab aangeleverd, inclusief alle kabels en inbouwdozen in de wanden en plafonds. Op locatie is het voor ons als installatiebureau slechts een kwestie van het plaatsen van de centraaldoos en stekkeren.”

  Revit
  Het concept van 100% winstalleren bespaart volgens De Lange niet alleen tijd op de bouw, maar helpt eveneens faalkosten te voorkomen. “Stekkers kunnen maar op één manier in elkaar klikken. Het is een efficiënte manier van installeren. Ook is er nauwelijks afval; centraaldozen hoeven immers niet meer afgelast te worden. Zelfs de meterkast was in dit project stekerbaar uitgevoerd, net zoals de aansluitingen voor de warmtepomp en pv-panelen.” De voorbereidingen daarentegen vragen vanzelfsprekend wel wat meer aandacht. De Lange: “In het voortraject hebben we alle woningen in Revit uitgetekend en de lengtes kabel en schakelmateriaal van PEHA Honeywell bepaald. Deze methode maakt dat we al in het voortraject mogelijke ‘clashes’ kunnen zien en voorkomen. Op basis van de tekeningen hebben we de bestellingen gegenereerd en pakketjes per woning samengesteld. Per ruimte en positie is aangegeven aan de prefab houtskeletbouwer wat waar geïntegreerd diende te worden in de fabriek. De eerste ‘woning’ hebben we samen elektrisch geprefabriceerd, waarna de houtskeletbouwer het zelf van ons overnam.”

  De wanden zijn volledig kant-en-klaar met afgemonteerd schakelmateriaal, voorzien van beschermkapjes, op de bouw aangeleverd. De Lange kijkt terug op een goed verlopen project. “Het was voor ons de eerste keer en heeft vanzelfsprekend wat meer energie gekost. Maar we zijn ervan overtuigd dat 100% winstalleren zeker met het oog op de toekomst volop kansen biedt in de woningbouw.”

  Verder lezen
 • Transformatie De Confectiefabriek naar loftappartementen


  Beers Elektrotechniek heeft in de oude confectiefabriek aan de Aleidisstraat te Rotterdam de getransformeerde fabriek voorzien van een 100%winstalleren installatie t.b.v. de nieuw gerealiseerde 25 appartementen. De woningen met een gemiddeld oppervlak van 85m2  krijgen een loftkwaliteit, met grote ramen, veel daglicht en een grote verdiepingshoogte. Op het dak worden nog enkele bijzondere loftappartementen met daktuin toegevoegd. Voor toegang tot de woningen wordt het oorspronkelijke karakteristieke trappenhuis gebruikt.

  Voor meer informatie bekijk de video.


  Verder lezen
 • Stekerbaar installatiesysteem voor project in Rotterdam


  100% winstalleren is een stekerbaar installatiesysteem gebaseerd op voorbedrade centraaldozen of kabeldozen in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en een stekerbare groepenkast. Deze onderdelen worden met soepele WAGO-kabels met compacte RD-stekers aangesloten. De installatietijd wordt daardoor sterk bekort, en faalkosten worden tot een minimum beperkt.100% winstalleren is een samenwerkingsverband van Gira, Jung, PEHA, WAGO en Attema.

  Klik hier voor de video.

  Verder lezen
 • Slimme online calculatietool voor de installateur


  Calculeer eenvoudig en snel uw stekerbare project op www.winstalleren.nl

  100% winstalleren® heeft een slimme calculatietool ontwikkeld waar de installateur online een installatieproject kan calculeren.
  In deze calculatietool wordt op een doeltreffende en innovatieve manier de gehele installatie van groepenkast tot schakelmateriaal inzichtelijk gemaakt. De installateur ontvangt vervolgens volledig automatisch een transparante offerte met alle benodigde materialen van de diverse aangesloten fabrikanten. Hierdoor boekt de klant online al meteen de eerste (tijd)winst voor het project.

  De calculatietool is te gebruiken op:winstalleren.online

  100% winstalleren is een poldermodel voor samenwerken 

  100% winstalleren® is een uniek concept van WAGO & Attema en is synoniem voor volledig stekerbaar installeren voor de woning- en transformatiebouw en soortgelijke projecten. De calculatietool is een samenwerking met schakelmateriaalpartners GIRA, JUNG en PEHA Honeywell. Het stekerbaar installeren-concept van 100% winstalleren® is al in vele projecten succesvol toegepast. Diverse installateurs zijn lovend over het voordeel van flexibel installeren met standaard stekerbare oplossingen.

  Gemak en comfort voor de installateur 

  De kracht van de ontwikkelde calculatietool is de verbinding tussen de verschillende aangesloten partners. De tool calculeert op basis van de standaard beschikbare materialen in de markt. Hierdoor worden snelle levertijden gegarandeerd. De installateur selecteert op basis van voorkeur een groothandel en schakelmateriaalfabrikant. De geselecteerde groothandel zorgt ervoor dat de installateur vervolgens een transparante en overzichtelijke offerte ontvangt. De installateur hoeft hiervoor zelf geen contact op te nemen met de groothandel. Gemak en comfort voor de installateur staan voorop bij de calculatietool.  

  De online calculatietool sluit naadloos aan op de filosofie van 100% winstalleren®

  Het idee voor de online calculatietool is  ontstaan uit de filosofie van het stekerbaar installeren. Een innovatieve installatiewijze vraagt nu eenmaal om een vernieuwde en efficiënte manier van samenwerken. Ook online in het digitale tijdperk waarin we leven.
  Met het 100%-stekerbare winstalleren® was het al mogelijk voor de installateur om de installatietijd op een bouwproject te reduceren.
  Dankzij de slimme online calculatietool is het nu ook mogelijk voor de installateur om tijdwinst te boeken gedurende de calculatiefase van een project.

  Verder lezen